Ostatnio dodane zdjęcia
zdjęcie ŚWIERSZCZU. ;) zdjęcie jesień4 zdjęcie Lindisfarne Castle
zdjęcie Shodan na to:
i mi też
zdjęcie Honda HDR Shodan na to:
plakatowo wygląda ... i to wcale nie jest zarzut :) brama w tle faktycznie mał ...
zdjęcie Shodan na to:
za eustona w całej rozciągłości jej wypowiedzi ... bardzo mi się podoba ... ...
Ostatnie komentarze

Forum

Forum  Foto moon pl  Ogólne dyskusje  

[reporterskie] jak sobie radzicie z pstrykaniem na ulicy?

tymek Data wysłania : dnia 26.04.2007
Czytany : 610 razy
Treść :
Mam pytanie jak sobie radzicie z foceniem na ulicy? Czy jak widzicie kogoś fajnie wyglądającego to z nim uzgadniacie czy idziecie na żywioł. Czy zdarza się że ktoś sie oburzy. Ja dziś się odważyłem pstryknąć z nie nacka ale dostałem zje....e udało mi się wybrnąć żartem ale nie odważyłem się na dalsze pstrykanie.
Odpowiedzi na wątek:
jarek_gazik Data wysłania : dnia 20.05.2007
Z reguły nie pstrykam łysych ani "naprutych". Najczęściej dziewczyny. Gdy taką pstryknę "z nienacka" to podchodzę, pokazuję efekt i pytam czy mogę zamieścić w galerii. Z reguły jest uśmiech, zgoda i pytanie o adres :) galerii...a potem nowy user na moonie :D
Kingregor Data wysłania : dnia 19.05.2007
Chyba za bardzo się jeszcze krępuję takim bliskim strzałem i próbuję z partyzanta, z ręki i z daleka (do 420). Niestety, strasznie wali to po jakości fotki, skopałem se już tak parę fajnych ujęć. :( Jedyne co mogę zmienić, to nagrać odwagi i pstrykać. Jak ktoś zauważy i będzie miał coś przeciwko, to sięcoś wymyśli, jak nie zauważy, to nie ma problemu. No i dzięki za radę, łysych będę omijał.
jarek_gazik Data wysłania : dnia 28.04.2007
Zawsze po zrobieniu fotki na ulicy pytam czy mogę zamieścić fotkę w galerii. Po prostu. Co do obiektywu to bardzo lubię 70-210. Nie jest ani za długi ani za krótki.
sela Data wysłania : dnia 27.04.2007
to fakt łukasz ma racje ale najwazniejsze jest dać odczuć tej drugiej stronie ze ma doczynienia z profesjonalistą wtedy jakby ludzie mniej sie krepują zauwarzyłem :)
tymek Data wysłania : dnia 27.04.2007
Co do sprzętu nie ma wielkiego wyboru mam fuij pine pixe 5600 i raczej nie zanosi się na możliwość zmiany :)
Łukasz Unterschuetz Data wysłania : dnia 27.04.2007
Jedyna metoda to: nie czaić się... Dobra reporterka powinna być robiona max 50 mm.. Tomaszewski mówi, że trzeba dobrze myśleć o sobie, że nie robi się krzywdy tym ludziom, tylko w pewien sposób się im pomaga. Wtedy jest się zupełnie inaczej odbieranym przez otoczenie..

foto.moon.pl

www.flickr.com

www.flickr.com

Te zdjęcia robiłem obiektywem 20 mm.. i nie miałem żadnego problemu :)
sela Data wysłania : dnia 26.04.2007
widziałem te peryskopy są całkiem fajne heh :) chyba coś koło 150-250 zł kosztyują heh ale ale ja tez bym walił jak sie da :) tylo fakt trza uwazać a jak gonią to nogi za pas :D hehe kiedyś wiałem przed SOK-iem heh bo wzieli mnei za terroryste ;| ja terrorysta szaleństwo :P
Tom Wolczyk Data wysłania : dnia 26.04.2007
ja tam wale nie pytam. troche ostrozniej z dziecmi - tu lepiej zapytac, a jak gonia to uciekac;]] a tak calkiem serio to zalezy od wyczucia, mlode dziewczyny lubia focenie starsi sa za wolni a najtrudniej to zrobic fote jakiejs biznes personie. - jest jeszcze metoda na szpiega - taka nakladka na obiektyw (ebay) ktora dziala na zasadzie peryskopu. pozdro
Ps lysym idacym w twoja strone raczej nie rób fotek.