Ostatnio dodane zdjęcia
zdjęcie zdjęcie Bieszczadzkimi ścieżkami zdjęcie
zdjęcie Bieszczadzkimi ścieżkami achaj na to:
zapraszam do kolbuszowej.. nieco mniej atrakcji.. za to na mniejszej przestrzeni ...
zdjęcie Bieszczadzkimi ścieżkami lubitiel 1 na to:
to bieszczady a dokładnie skansen w sanoku ale kościółek katolicki cały z d ...
zdjęcie *** achaj na to:
nie rozumiem.. a próbuje..pzd
Ostatnie komentarze

Forum

Forum  Sprzęt  Optyka  

Sigma apo 70-300 i canon 1000D

Danielus Data wysłania : dnia 08.03.2010
Czytany : 309 razy
Treść :
Witam!

Chcę zakupić sigmę jak w temacie, jednak zastanawiam się czy AF będzie mi działał, ponieważ nigdzie nie wyczytałem, że sigma ma silnik. Canon 1000D nie ma silnika w body.

Czy jakiś użytkownik sigmy może mi napisać, czy posiada ona silnik? Jeśli nie to czy mogli byście mi polecić jakieś szkło tele z zoomem i silniczkiem w miarę tanie chodzi o to żebym nie kupował szkła za 3 tysiące bo funduszy takich nie mam ;]
Odpowiedzi na wątek:
Danielus Data wysłania : dnia 11.03.2010
wiem, ze sigma ma kiepski AF co do tego canona to nawet fajny ale na allegro nie ma 100-300 jest aby 75-300 mysle, ze roznic miedzy nimi wielkich nie ma
Radek S Data wysłania : dnia 11.03.2010
Z tego co czytałem o tej sigmie to naprawde niezły obiektyw. Faktycznie wszyscy troszkę strasza jesli chodzi o wspołpracę sigm z canonem...ale mz problem jest mniejszy niż go widzimy.

W podobhej cenie dostaniesz też całkiem przyzwoite canony np:

www.optyczne.pl

Jesli będziesz miał dobre swiatło to i Canonen 90-300 ef cos fajnego ustrzelisz, jesli zerkniesz u mnie w katalogu to wszystkie ptoki robiłem własnie takim obiektywem za 600 zł.

Pozdrawiam
Yeti Data wysłania : dnia 10.03.2010
moim skromnym zdaniem odradzam sigme
Radek S Data wysłania : dnia 10.03.2010
Jesli kupisz wersję Sigmy apo dg np tuką jak ta:

www.allegro.pl

dedykowaną do Canona, nie bedzie żadnego kłopotu.

Pozdrawiam