Ostatnio dodane zdjęcia
zdjęcie Rusałka zdjęcie zdjęcie
zdjęcie z szuflady chaber na to:
Nikkor 180mm/2,8
zdjęcie Upadek profan na to:
Człek z reguły nabiera rozumu postfactum, ale i tak komuś Tamrona poleciłem ...
zdjęcie OMG Legal na to:
dobre
Ostatnie komentarze

Forum

Forum  Foto moon pl  Zmiany  

Więcej MODERACJI

Yeti Data wysłania : dnia 07.02.2010
Czytany : 253 razy
Treść :
Witam :)
Choć nie jestem tu długo i dopiero zaczynam wydaje mi się, że ogólny poziom fotografii niestety poleciał w dół.........
Zastanawiam się czy wprowadzenie bardziej regorystycznej moderacji nie wpłynoł by mobilizująco na wszystkich.... w końcu jesteśmy tu by się uczyć (np ja)... na pewno znaleźli by się chętni do pracy jako moderatorzy...
proszę o opinie w tej sprawie i podjęcie konkretnych działań!!!
Odpowiedzi na wątek:
Yeti Data wysłania : dnia 10.02.2010
wynika z tego że moderator sugeruje by sie nie bac koszyka... napewno wyjdzie nam na zdrowie :)
dr3wno Data wysłania : dnia 09.02.2010
to coś foto.moon.pl mozna by jednak wypieprzyc..
Yeti Data wysłania : dnia 09.02.2010
zglosilem zdjecia tylko z tego roku... mam nadzieje ze teraz bez klikania w kosz zdjecia bez wartosci beda usuwane...
pozdrawiam :)
Moderator Data wysłania : dnia 08.02.2010
Proszę sie nie fatygować i nie zgłaszać zdjęć wiszących na portalu dłużej niż tydzień. Jest wiele bardzo słabych zdjęć na moonie ale wiele z nich tworzy historie portalu i czasem miło jest do nich wrócić i się uśmiechnąć. Nie jest sztuką przeglądnąć pf kogoś kto kiedyś wstawił słabe zdjęcia i zgłosić wszystko do moderacji. To chyba nie o to chodzi.
Umówmy się że jak zdjęcie powisi tydzień to nie ma sensu go już usuwać. Spada na dalsze strony i już nie będzie kłuło w oczy a przejdzie do historii portalu.
Druga zasada to nietykalność pierwszego zdjęcia w portalu. Bywały już wątki w których userzy prezentowali swoje pierwsze zdjęcie jakie wstawili po kilku latach zabawy z fotografią. Choćby przez taki akcje przymknijmy oko na pierwsze zdjęcie i powitajmy nowych w bardziej grzeczny sposób.
Oczywiście mogą być odstępstwa od tych dwóch zasad. Jak od wszystkiego.
dr3wno Data wysłania : dnia 08.02.2010
:D
Yeti Data wysłania : dnia 08.02.2010
Już nie mogę doczekać się na ramki które pozgłaszałem xD
oczywiście na odwet również... :) ale jeśli pomoże to może warto :)
storm Data wysłania : dnia 08.02.2010
To prawda, że moderacja działa jak jej zawieje... i kapryśna jest, i niezrozumiała. Szkoda, że nikt nad tym nie panuje.
achaj Data wysłania : dnia 08.02.2010
nie twierdzę ze akurat ten moderator który tutaj się wypowiada był adresatem niemal dziesiątków moich kliknięć w koszyk.. szanowny panie.. kimkolwiek pan jest.. Szymonie?

może taka była..( jest) "linia partii" może po prostu macie w serdecznym powazaniu to co sie do Was pisze bo to (Proszę zgłaszać zdjęcia do moderacji, a jeszcze lepiej napisać autorowi jak może zdjęcie poprawić. Samo wymoderowanie zdjęcia raczej niewiele daje. Jeśli już chcemy być tak troskliwi o poziom portalu to pomocne komentarze przed wymoderowaniem na pewno są wskazane.) można sobie miedzy bajki wsadzić..

nie wiem.. moze potrzeba Wam 10 kliknieć w koszyk.. moze nie wystarczy Wam jedno zgłoszenie.. bo na fotografii przeciez ni8e musicie sie przecież znać.. i lecicie na ilość..

do tej pory przynajmniej wydawało mi się że piszę do ludzi inteligentnych, którzy z banalnego "b/k" pod ewidentnym gniotem potrafią dopatrzec się bezsensu pisania czegokolwiek wiecej.. nie.. Wam trzeba łopatą.. albo przynajmniej to ja musze wystawić słabe zdjecie.. wówczas jak sfora opadacie i ladujecie w czerwoną ramkę..

w sumie to nie mój portal.. jestem tu tylko gościem.. w dodatku na jakiś warunkach..
A jak można poprawić np. zdjęcie tarki do warzyw? Czasem moderacja powinna być bezlitosna. Podoba mi się zasada, że pierwszego zdjęcia się nie usuwa, ale czasem dochodzi o absurdów.

www.foto.moon.pl
Moderator Data wysłania : dnia 08.02.2010
Proszę zgłaszać zdjęcia do moderacji, a jeszcze lepiej napisać autorowi jak może zdjęcie poprawić. Samo wymoderowanie zdjęcia raczej niewiele daje. Jeśli już chcemy być tak troskliwi o poziom portalu to pomocne komentarze przed wymoderowaniem na pewno są wskazane.
Tak jak proponuje tu kilku użytkowników, może trzeba po prostu częściej klikać w koszyczek. Każdemu wolno! Moderatorzy są, ale może sami nie podejmują ingerencji, bez zgłoszenia?